Няколко важни въпроса, които вашият флорист трябва да знае | Сватбен агент Кристина Георгиева
Блог

Няколко важни въпроса, които вашият флорист трябва да знае

Няколко важни въпроса, които вашият флорист трябва да знае

Вярвате или не, вашият флорист-декоратор прави много повече, отколкото просто да доставя цветя за вашия празник. Той си сътрудничи с всеки от екипа, за да създаде индивидуален проект за тържествена сватбена декорация – от вашия сладкар до вашия фотограф.
Все повече младоженци държат сватбената им декорация да бъде по индивидуален проект, който да подчертава тяхната същност . Затова е необходимо да се доверят на професионален декоратор, който ще им предложи нова визия, а не модел от вече осъществени събития.
Няколко са важните въпроси, който всеки флорист-декоратор трябва да знае преди да състави вашата сватбена концепция:
1. Какъв е вашият цялостен бюджет?
Основните две пера на сватбения бюджет за декорация се разделят между разходи за декорация с материи и аксесоари и декорация с цветя (флористика). Добре е да имате яснота колко средства искате да отделите за аранжиране, преди да се срещнете със своя флорист-декоратор. По този начин вие внасяте яснота към какъв бюджет да се придържа той при изграждането на план за сватбена декорация. При следващата ви среща вашият консултант ще ви даде максимално ясна концепция и ценова разбивка, съобразена с вашите разходи, а няма да губи време в постоянни сметки и рязане на бюджет, което от своя страна променя цялостната визия на сватбата, а и отнема много време. Колкото повече подробности споделите, толкова по-добре.
2. Каква е цялостната визия на сватбеното ви тържество, която искате да получите?
Тук трябва да посочите информация относно мястото, което сте избрали за своето тържество; колко маси и столове искате да бъдат украсени; места в заведението, които искате също да бъдат декорирани като бар, градина, кът за посрещане на гостите, кът за снимки и други – всички размери и форми са от изключително значение, за да се направят прецизни изчисления и да се прецени точността на детайлите.
3. Какви цветове и цветя харесвате?
Това е един от любимите ни въпроси, защото чрез него се сближаваме с младоженците. Тази информация ни дава яснота в изграждането на цялостната визия на събитието, както и ни дава възможност да добавим повече лични щрихи в тържеството като цветови и флорални мотиви, за да направим деня ви още по-специален. От изключително значение е цвета и вида на булчинската рокля и костюма на младоженеца, както и какви са цветовете на роклите и костюмите на шаферките и шаферите, за да могат да се изработят букети, гривни и бутониери в подходящи цветове, размери и стил.
4. Кой е вашият сватбен фотограф?
Това е важен въпрос, защото е необходимо фотографът да преразкаже вашето сватбено тържество чрез неговите детайли. Добрият фотограф освен да отразява вашето събитие е необходимо да фокусира вниманието си и на акценти от сватбеното тържество като материите, съдовете за хранене, флоралните мотиви, хартиените изделия и други.

Коментари

Коментара

© kristinageorgieva.com | Виктория Георгиева | Маргарита Тодорова | Магазин за цветя Маргарита Флауърс | Магазин за цветя Cveteto.EU| Up