Сватбени флорални тенденции | Кристина Георгиева
Блог

Сватбени флорални тенденции

Сватбени флорални тенденции

Ако планирате своята сватба през 2016г. и се питате какви са модерните сватбени флорални тенденции тази година, сега ще ви представим някои предложения.

Тази година ще се заложи на сватбени флорални тенденции в разнообразни цветове и материи. Целта на флоралните декорации е да изглеждат пищни – с голям обем и разнообразни по вид и количество цветя. Набляга се на цветя с големи  коронки като хортензии, хризахтеми, божури и лилиуми, в които да се вплетат рози, еустоми, кали, лалета и различни видове орхидеи. За разлика от други години, тенденциите през сезон 2016 предвещават композиции със свободни, феерични и леко обемни форми. Сватбените букети и аранжировки за маси трябва да са повлияни от полъха на градината  – да включват в състава си разнообразни видове цветя и гама от цветове.

Ако преди години модата повеляваше идеално кръгли булчински букети от събрани на куп рози, то тази година този стил се избягва. Тенденциите повеляват булчинският букет да изглежда ефирен и женствен – с различни по вид и големина цветя. Именно и поради тази причина, като флорист, смятам, че модата на букети на изкуствен микрофон е остаряло разбиране. За да изглежда естествено булчинският букет, избирам да го изработвам със собствените дръжки на цветята. Идеално подредената форма през този сватбен сезон не е за предпочитане. Залага се на булчински букет с въздух между цветята, с цветя подредени на различна височина, дори леко издължени форми. Изключително модерни предложения са сватбени букети да се изработват в каскадна неправилна форма. Това е предложение, в което не всеки би се впуснал, но ако го изберете определено ще превърнете булчинския си букет в част от тоалета си, а не просто аксесоар.

За да се получи ефектна сватбена декорация, която не затруднява бюджета ви е необходимо да се използват сезонни цветя.

Ако желаете да имате изискана декорация, която да предаде скъп и изискан вид на вашата сватба, изберете цветя в една гама. Например ако харесвате светли нюанси, изберете цветя само в такава тоналност – бяло, бледо розово, бледо лилаво, екрю, които може да подчертаете със зелен оттенък. Ако искате акцент на сватбената ви декорация да бъдат цветните композиции, изберете цветя от различен вид и контрастни цветове – обсъдете с вашия флорист комбинацията на топли и студени цветове, които наистина ще превърнат вашия празник в истинско тържество от багри и настроение .

Една нова тенденция, която се налага с пълна сила е булката да носи цветно бижу като аксесоар. Цветният елемент може да бъде венец от цветя или да има вплетен цветен акцент в косите си, колие от цветя, гривна или пръстен. Това е едно романтично предложение, което ще ви предаде вид на древногръцка богиня. В зависимост от цялостното усещане на сватбата и нейната тематика цветните елементи могат да бъдат по-деликатни – изработени от клонки дребноцветни растения като гипсофил или алстромерия, или по-обемни – изработени от рози, хортензии, хризантеми, орхидеи и други.

Доверете се на професионалния  дизайнерски и флорален опит на Кристина Георгиева и нейния екип, разгледайте техните сватбени украси и те ще проектират вашата уникална сватба с неповторима декорация и организация!

Коментари

Коментара

© kristinageorgieva.com | Виктория Георгиева | Маргарита Тодорова | Магазин за цветя Маргарита Флауърс | Магазин за цветя Cveteto.EU| Up